TURUL GRĂDINII

Grădina cu Filme – Cinema & More reprezintă o inițiativă prin care Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție și-a propus să aducă auditoriului cinefil filme consacrate ale artei cinematografice, într-un spațiu neconvențional. Dacă prima ediție a fost rezervată exclusiv filmelor, în cel de-al doilea an oferta artistică este mai bogată și mai atractivă.

 

Situată în curtea creart, din Lahovari nr. 7, Grădina cu Filme este amenajată într-o manieră ce reproduce atmosfera grădinilor de vară din marile centre culturale europene, fiind un spațiu primitor și fresh. Cu toate că se află în centrul capitalei (zona Piața Romană), Grădina este o oază de liniște plină de culoare. Designul vine în completarea senzației create prin pereții și podeaua de lemn, vegetația exotică și imensul graffiti de 16/10 metri de pe peretele ecranului, semnat Sweet Damage Crew. Din punct de vedere tehnic, Grădina cu Filme – Cinema & More, a fost dotată cu un ecran ce-l reproduce pe cel din vechile săli de cinema, cu un proiector special, ce oferă o claritate foarte bună a imaginii, și cu un foarte bun sistem de sonorizare. Așadar, există o mulțime de motive pentru a petrece la Grădina cu Filme nu doar o seară, ci o vară minunată.

 

Noutăți în Grădină

Filmul, momentele de stand up comedy, muzica live și piesele de teatrul fac parte din generoasa ofertă pe care v-o propunem pentru acest sezon. Veți putea savura alături de noi filme de cinematecă însă și producții recente, veți putea participala la dezbateri înaintea proiecțiilor și veți putea intra în dialog cu invitați din lumea cinematografiei. În plus, v-am pregătit și seri de stand-up comedy , seri cu muzică live în care ne propunem să ridicăm Grădina în picioare și seri de teatru, pentru că ne dorim cu toții să încheiem săptămâna cu o pastilă de cultură.

Proiecțiile de film

La Grădină, serile de luni, marți, miercuri și duminică sunt dedicate filmului. Selecția pe care am pregătit-o pentru acest sezon include atât producții clasice, cât și ecranizări mai puțin conformiste.

 

Înaintea proiecției de miercuri vor avea loc discuții libere despre lumea filmului, moderate de jurnalistul și criticul de film Ileana Bîrsan alături de cineaștii invitați. Actori, regizori și directori de imagine vor împărtăși din experiențele lor de pe platourile de filmare și își vor expune părerile legate de producția de cinema și despre modul în care trebuie privit un film pentru a fiputea aprecia la adevărata sa valoare. Abordarea temelor va fi relaxată, amicală, iar publicul e invitat să abandoneze orice reținere și să intre în conversație.

 

Stand-up comedy powered by Club 99

Joia și sâmbăta sunt serile dedicate comediei. Vrei să râzi împreună cu cei mai buni din branșă? Teo, Vio, Costel și alți membri ai trupei Club 99 vor susține momente de stand-up comedy în Grădină, pe tot parcursul verii. Evenimentele încep la ora 21:00, iar râsul este garantat.

 

Electro Acoustic Garden

Vineri de vineri, de la ora 20:30, Grădina cu Filme va găzdui evenimentele Electro Acoustic Garden. Este vorba despre un proiect muzical inedit, produs de NOA Event și susținut de creart, care va avea ca invitați soliști și trupe de top din România.

UNATC prezintă

Înainte de filmul de duminică, începând de la ora 20:00, la Grădină sunt puse în scenă piese produse de studenții UNATC I.L. Caragiale. Spectacole precum Amintiri de Alexei Arbuzov, Sylvia de A. R. Gurnex și Norman de Alan Ayckbourn sunt doar câteva dintre spectacolele care vor avea loc vara acesta la Grădina cu Filme.

 

* Biletele la stand-up comedy și la concerte pot fi achiziționate online pe eventim.ro și direct la sediul creart din Piața Lahovari nr. 7.